Stridslysten, kriget har börjat.

Mitt uppe i alla bestyr har det ändå gnagt någonstans i bakhuvudet. Girlshome. Att något inte stod rätt var uppenbart men det tog länge och väl innan vi fick klarhet om vad som egentligen händer bakom murarna. Tjejerna fick följa med till Cecowda för att prata från hjärtat men det blev bara prat från huvudet. Sedan bröt föreståndaren kontakten, vi gick till stället för att kolla läget och prata med föreståndaren varför han inte ville att tjejerna skulle komma till oss, men slisket smörade på och förklarade att nejdå han hade inga problem med det. Det rådde ändå en oroande tystnadsplikt i luften, hur står det till egentligen? Allt höll på att rinna ut i sanden, men igår vaknade situationen till liv igen. En av tjejerna kom förbi Ayise och berättade att hon inte bor kvar där längre pga att hon vägrat ha sex med föreståndaren. Hon var inte den enda, det var totalt fem tjejer som flyttat pga att de blivit utsatta för detsamma. Är rasande, varför existerar sådana kräk? När de vägrade blev de utslängda därifrån och nu vågar dessa tjejer träda fram för nu har de inget att förlora. Idag kom två av tjejerna som flyttat till cecowda för att få hjälp och förklara ytterligare vad som har hänt. Sedan de blev utkastade gick de till polisen och anmälde kräket (bra go tjejer, ni vågar ta saker i egna händer!) men förstås betalade han sig ur det hela, men processen är igång och förhoppingsvis blir det rättegång. Nu gäller det bara att ha bra stöd i ryggen och Cecowda ska ta kontakt med andra organisationer här i Bangwe så att vi kan gemensamt förstöra kräket en gång för alla. Nu är det krig.

Förutom allt detta så blir det värre, tydligen så är även denna s.k människa hiv-positiv. Smittan vill han dessutom överföra till andra för att hämnas att han själv blivit smittad (hur kan man vara så dum i huvudet att komma på sådana tankar- jag förstår det inte!) Tjejhemmet får stöd frå olika organisationer bla från en holländsk organisation och dessa pengar går oavkortat till äcklets privata ficka. Han vet hur han ska prata denna karl men jag köper det inte. Denna människa är bara full av ondska. Destroy.

Kommentarer
Postat av: Malin

Men gud vad hemskt!! Hoppas den där idioten blir fällt i rättegången och att ingen av tjejerna har blivit hiv-smittade!! Vad ni är dukitga och starka som jobbar med det här och kämpar för kvinnorna!! Hejja Susanna! :)

2010-12-09 @ 23:27:37
URL: http://maliinnordlund.blogg.se/
Postat av: Elin B

Usch, att det finns sådana människor! Starka flickor i alla fall som vågade anmäla honom, jag hoppas bara att han nu verkligen blir dömd också!

Det måste kännas jobbigt för dig att se/uppleva/inte riktigt kunna göra något åt sådant här... Styrkekram till dig!

2010-12-15 @ 11:45:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0