16 days of activism...

Torsdag. Alla de internationella volontärerna som jobbar på CECOWDA (Jag, Malin, Laura & Alby) fanns på plats på deras kontor och nu hände det grejer! Tillsammans men Caroline och CECOWDA-medlemmarna Patrick och Charles fick vi fram ett färdigt program. Caroline ringde efter t-shirtssnubben som kom så nu kommer vi att förhoppningsvis få de färdigtryckta t-shirtarna i helgen. Nästa torsdag dras the 16 days of activism against gender based violence igång och denna dag kommer en launch äga rum på Youth Centret här i Bangwe där det kommer bjudas på olika framträdanden. Introduktion om vad kampanjen handlar om, tal, sång, diktläsning, akrobatiktjohosan och förstås drama. Allt kommer att börja med en peace march till Youth Centret och plakat med vårt budskap (alltså att vi är emot gender based violence) och att vi deltar i den internationella kampanjen kommer att lysa upp fredståget.
Jag, Malin, Laura och Alby har t.o.m övertalats att både göra ett drama och bjuda på sång på svenska, franska och italienska. Jasi, vi får se hur detta går...men i annat fall så kommer det att bjudas på ett gott skratt ;)
Självklart bjuds det även på dans och musik och för att avsluta det hela blir det "allihopa dansar"!
Det är lustigt, hemma vill ingen frivilligt ställa upp och göra något framträdande men här står folk på kö för att bidra med något. Gillar det! Andra event som kommer att hända under dessa 16 dagar av aktivism är följande:
Debate contest, training: The impact of small arms on women, international AIDS day, föredrag/framträdande i Mpemba och i Chileka. Kampanjen avslutas den 10 december på den internationella dagen för mänskliga rättigheter och då är det tänkt att delta på något spektakel inne i Blantyre.
Effektivt arbete denna förmiddag och jag känner mig mindre stressad inför hela alltet. Denna eftermidag styrde jag och Malin stegen mot Girls home för att höra om tjejerna ville bidra med något nästa torsdag och vi fick positiv respons. Förhoppningsvis kommer de olika fokus-grupperna också bidra med något, yey!


CECOWDA Office


Olika budskap CECOWDA står för, säg nej till könsrelaterat våld och stoppa spridningen av hiv/aids


Nu till något annat, det finns en lukt av regn i luften! Yes, kom igen regndroppar...ni vågar falla! Idag har det varit jobbigt varmt att jag längtar så mycket efter regn. Jag vill springa ut i ett ösregn och stå som en fån och bara njuta! Jag säger som malawierna: IIIIIIIIIIEEEE !

Kommentarer
Postat av: Elin B

Det låter spännande! Kul med drama och sång, vad ska du sjunga för sång på svenska? Jag är superduper förkyld och sitter och skriver en inlämningsuppgift som måste vara inne innan 12 i morgon.. :/ Fast du har det nog något tuffare! :D Snacka om att ni är igång!

You go girl!

2010-11-18 @ 20:17:51
Postat av: Miranda

Hej och hallå! Hoppas du mår bra syster och inte blir utsliten av alla kriser och dagarna som nu väntar. Vi tänke på dig och saknar dig. Adrian har nött ut sitt gips så han har fått ett nytt i blå plast. Zackarias har börjat älska att hoppa ifrån saker så vi fruktar ett till benbrott (!) men annars mår vi bara bra. Ska jobba och hämta en skoter i helgen. Här är det en dessimeter snö och igår var det 15 minus! Men det har du nog säkert hört redan. Många kramar ifrån oss!

2010-11-18 @ 22:19:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0