Fortsättning följer...

Girls home, vad har hänt sedan sist?? Ju mer vi får reda på, desto krångligare blir det. Var ska jag börja...

I lördags var Caroline på ett möte med the founders som sponsrar Girls Home. Mycket riktigt så blir de bla sponsrade av en oragniastion som finns i Nederländerna och de har en representant på plats som bor i Malawi. Sedan går snacket om att denna organisation ska få pengar från Sverige, men denna connection är omöjlig att finna. Vi börjar tro att de blandar ihop Sverige och Schweiz, vilket inte vore den första gången i världshistorien.
Med på mötet var Slisket, den s.k föreståndaren över Girls home, och nu har vi fått reda på att det var dessa founders som betalade borgen för detta äckel. De vet var han är anklagad för men ändå betalar man borgen för de ser potential i honom (Whata pip???). Något skumt är i görningen. Vad de gjorde var att avsätta honom för stunden och den påstådda frun har tagit över. Med andra ord, Slisket har fortfarande makt över stället. Även om han inte är dömd än så borde bidragsgivarna ha i åtanke vad han är anklagad för och börja tänka efter. Vi vet sanningen, ändå vill de har kvar honom.
En av tjejerna som flyttat har berättat att Slisket hotat henne även efter flytten och sagt att det är bäst för henne att inte prata med Cecowda.

Vi vill sätta Slisket bakom lås och bom, men det vore synd att stänga hemmet. Girls Home är en bra idé men det ska följas rätt inte utnyttjas. Den stora frågan, varför har man tillsatt en man från första början? Visst, det finns bra män men de är svåra att finna här. Dessutom om jag hade varit en av tjejerna som bott där hade jag velat ha en stark och drivande kvinna som förebild. Visst det finns dåliga kvinnor också, men det vore ändå mer logiskt med en kvinna som föreståndare.
Efter att ha kollat upp bidragsorganisationerna börjar det lukta mögel igen, flera är inte ens registrerade som en organisation (hur seriöst är det på en skala?) Det tros även att Malawi ligger i Östafrika och att Girls Home endast är ett ställe för unga prostituerade att komma till för att söka hjälp.

Idag hade vi möte med en mycket trevlig police officer som har hand om ämnet. Hon var rak på sak, skippade skitsnacket. Platsen var polisstationen här i Bangwe och förutom Girls Home pratades det om att förbättra kontakten mellan polisen och cecowda. Tyvärr tar sådana här saker hundra år för fel personer sitter vi de högsta posterna inom polisen men kvinnan var less på eländet. De kommer att följa upp detta och förhoppningsvis får Cecowda en rapport om läget imorgon. 

Jag håller tummarna på goda nyheter!

Kommentarer
Postat av: Karolina

Ditt inlägg fick mig att tänka på en dokumenter om Rough Aunties, ett gäng "tuffa tanter" i Sydafrika, som jag såg för ett tag sen. De tog hand om barn och unga tjejer som blivit sexuellt utnyttjade/våldtagna och verkade ha rätt bra kontakt med polisen - eller alltså det var de som gjorde jobbet och fixade förhören medan polisen följde efter i hälarna. De var inte kompetenta på området, de erkände de själva. Ni skulle behöva lite fler tuffa tanter i Malawi, men kanske var hon den kvinnliga police officer en sån? Man får hoppas som sagt...

2011-02-20 @ 20:47:58
Postat av: Miranda

Hej Suss! Vilka utmaningar för er, fortsätt kämpa säger jag bara! Här är det 20 minus fortfarande, jag längtar verkligen efter varmare temperaturer. Adrian har klarat av vattkopporna nu vilket har gått jätte bra, jag väntar bara på att Z ska få det också. Många kramar!

2011-02-24 @ 14:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0